Wie is Yvonne

Wie ben ik:

Mijn achtergrond heeft mij gemaakt wie ik nu ben: altijd nieuwsgierig naar mensen en een positief kritische houding waarbij ik wil weten over het ‘hoe en waarom’.

Door waar ik vandaan kom en waar ik nu in het leven sta, heb ik ontdekt dat ik over veel doorzettingsvermogen beschik en ik heb geloof in mijn eigen kracht en kunnen.

Op relatief jonge leeftijd werd ik moeder en daardoor ben ik gestopt met mijn studie. Toen mijn kinderen naar de basisschool gingen, ben ik weer gaan studeren. Het was niet altijd even makkelijk om naast een gezin weer te gaan studeren. Dit was hard werken en het ging soms met vallen en opstaan. Maar het heeft mij er wel van overtuigd dat wanneer je focus houdt, iedereen wel iets kan en je doelen kunt bereiken. Op mijn CV,  Yvonne Bijenhof, MA BEd | LinkedIn zie je wat ik de afgelopen jaren gedaan heb.

Soms heb je wel een steuntje in de rug nodig om te ontdekken waar je kracht zit en wat je kunt. Maar ik geloof er echt in dat het mogelijk is dat iedereen (weer) regisseur wordt over zijn/haar leven.

 

Yvonne werk:

Als manager bij ROC van Twente ben ik verantwoordelijk voor de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt. Vanuit mijn jarenlange bestuurlijke ervaring op het grensvlak van onderwijs en economie heb ik actief meegewerkt aan de strategische economische Agenda voor Twente en Regio Deal Twente; goede voorbeelden van samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en overheden. Ik heb mij in het bijzonder toegelegd op het verbinden van beroeps- en wetenschappelijk onderwijs aan economische ontwikkelingsmogelijkheden. De uitstraling van die verbindingen hebben een veel groter bereik dan Twente alleen.

Verder ken ik het brede spectrum van het onderwijs. Van het basis- tot beroepsonderwijs, zowel als docent, als manager en als toezichthouder.

Als raadslid voor de VVD voel ik mij nog steeds vereerd dat ik vanuit die positie de stem van de inwoners van Almelo mag vertegenwoordigen. Dat doe ik nog steeds met veel passie en plezier om de gemeente Almelo op het gebied van Economie & Participatie nog mooier te maken. Almelo is een stad die, binnen de Twentse context, stapsgewijs het textielverleden achter zich laat. Jarenlange dominantie van links bestuur op ‘Sociale Zaken’ maakt de opgaven, waarvoor het huidige gemeentebestuur staat, groot. Het is voor het eerst in de geschiedenis van ons gemeentebestuur dat een VVD-wethouder deze portefeuille heeft. Het samenspel met het college, coalitie en andere fracties zorgt ervoor dat draagvlak  in de raad uitmondt in de juiste stemverhoudingen en dat we daardoor de noodzakelijke stappen kunnen zetten. Voorbeelden waarin ik dit aantoonbaar heb laten zien zijn: de bezuinigingen op en herprioritering van het minimabeleid, de invoering van de tegenprestatie en de opheffing van de sociale werkvoorziening. Dit laatste dossier in een heftige politieke context.

 

Waar sta ik voor:

In Nederland hebben we gelukkig de vrijheid om iets van je leven te maken, ongeacht je achtergrond.

Individuele vrijheid is een groot goed. Mogen zijn wie je bent. De kernwaarden voor mijn denken en handelen zijn: vrijheid, verantwoordelijkheid en gelijkwaardigheid. Dat betekent dat ik wil leven in een maatschappij waarin mensen de vrijheid hebben om te kiezen, zich kunnen ontwikkelen tot wie ze willen zijn. En dat ze gestimuleerd worden om (weer) regisseur over hun eigen leven zijn.