Een leven lang ontwikkelen.

Een leven lang ontwikkelen: zorgen dat elke Twentenaar aantrekkelijk blijft voor de arbeidsmarkt door o.a. om- en bijscholing.

Op school begint de toekomst van iedere jonge Nederlander. Goed onderwijs is daarom van enorm belang voor onze economie en welvaart van nu én de toekomst. Studeren is daarom de beste investering in jezelf. In veel sectoren is een grote vraag naar goede vakmensen. Beroepen veranderen bovendien snel, waardoor het belangrijk is om bij te blijven zodat je een weerbare werknemer van nu bent, maar ook alvast investeert in je eigen toekomst.

Daarom zet ik mij in voor: Een Leven Lang Ontwikkelen zodat elke Twentenaar aantrekkelijk blijft voor de arbeidsmark door o.a. om- en bijscholing.

 • null
  een persoonlijke leerrekening voor iedere werknemer om scholing mee te betalen. Deze leerrekening bestaat uit bijdragen van de overheid en werkgever. De overheid stelt meer Leven Lang Ontwikkelen budgetten, zoals het levenlanglerenkrediet, open voor BBL-opleidingen en de derde leerweg
 • null
  meer regionale aanpak want de arbeidsmarktregio’s kennen hun omgeving met kansrijke sectoren het best
 • null
  verruimen van de werkkostenregeling waardoor werkgevers meer mogelijkheden krijgen om te investeren in scholing van hun werknemers
 • null
  een volledige leer-werkplicht in de WW en de participatiewet, die nu alleen geldt voor jongeren tot 27 jaar in de bijstand. En het vergemakkelijken het volgen van een opleiding naast een uitkering.